Feminist är inte att vara manshatare!

Har ni tänkt på vad många killar/män som går runt å säger:"Den jäkla manshataren, hon är ju feminist" eller "Hon är ju dum i huvudet, hon är ju feminist". Så fort det handlar om en stark kvinna som säger emot män eller på något sätt visar att hon inte gillar något dåligt som män säger eller gör mot kvinnor, så får hon som skällsord "feminist".. Hur många gånger säger inte män en massa skitsaker som ska trycka ner kvinnor och få det att låta som att vi är så mycket sämre och mindre värda?! Men det är väl ingen som kallar dom för "maskulinister"..

En riktig feminist kämpar för att alla kvinnor ska få samma rättigheter som männen, att det ska bli lika för alla. Inte att kvinnorna ska ha det bättre och gå om männen i allting, det är ett jäkla missförstånd. Eller är det männen som känner att deras makt är hotad så dom måste hitta på något sätt för att bli av med det? Jag går inte själv och kallar mig för feminist men antar att jag är det eftersom jag vill att samhället och hela världen ska bli jämlikt där alla ska behandlas som människor och inte som kön.
Och varför det heter just "feminism"  är ju för att det är kvinnorna som behöver en skjuts uppåt i samhället, inte för att vända på allt och att vi ska få makten över männen istället.

Ordet feminist var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassat sitt beteende till rådande könsnormer. Benämningen togs dock över av kvinnorörelsen vid den internationella kvinnokonferensen i Paris 1892. Från ursprunget i upplysningstidens frihetstankar och den franska revolutionen har feminismen vuxit till att idag bli en betydande intellektuell och politisk kraft.

Så upp med tuttarna brudar och låt er inte stoppas av nån sur maktlysten karlslok! ;)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag hatar män!

2010-07-08 @ 12:49:08
URL: http://simzalaboom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0