Bara en vecka kvar ^^


Fasen de är bara en vecka kvar tills de är slut på skolan för sommarn!
Har jag redan gått ett år av utbildningen, de är ju skumt hur de kan ha gått så fort. Snart går man i 2:an ^^ Hur kan de vara möjligt.. :)
Men de ska bli jätteroligt, jag har ju faktiskt lärt mig en massa fast de inte känns som att de har gått in ett skit i skallen, men när man väl är i en situation så finns de ju faktiskt i bakhuvudet iallafall..

Idag ska vi ut på stan å kolla lite, de är marknad idag å musik å sånt ikväll.. Å nästa vecka ska vi ha utspark för 2:orna, å sen är de avslutning.. trodde de var två veckor kvar så man bev ju lite förvånad.. haha Hänger inte riktigt me i svängarna nu på slutet :)
Hä gå så fort! ;D

Idag är de iallafall en jättefin dag me mycke sol så jag ska göra mig i ordning å ta mig ut på stan snart..
Pöss på er!

Härlig kanothajksvecka me klassen :)

Här sätts kanoterna i vattnet å äventyret börjar..


Å här paddlar vi iväg








Första slussningen




Hela gänget :)


Våran pärla :)



Grym vecka har de varit.. lite hemlängtan ibland, men en härlig avslutning me folköl å grillning :) Hade inte kunnat bli bättre.
FL1 - Är dom bästa!



Droppar små från himlen grå


Uscha vilket tråkigt väder de var idag. Bara regn å moln.
Så vad gör man en dag som denna?
Börjar att skriva packningslista + matlista me de man ska ha me sig under veckan.
Hmm.. mössa kanske kan vara en idé.. om de blir regnigt å kallt när man ska krypa in i tältet... men de blir de ju inte ändå, för vi kommer ju att ha skitbra väder hela veckan! :D
Men iallafall... mössa - check

Greve Drakula

I funderingarna kring klassresan nästa år så har ett till förslag kommit upp - Rumäninen, med möjlighet att kanske åka till Greve Drakulas slott :D De fick mig att bli intresserad. Såklart :)
Så nu hoppas jag på Rumäninen när vi ska rösta om dom två länderna. Rumänien verkar i övrigt vara ett rätt coolt land. De verkar även Ukraina, men dom har inget slott där Greve Drakula bodde, ( bor?? ;D )













Tidig helg


Nu är man ledig fram till måndag, riktigt skönt!
Ska packa, köpa mat nu till kanothajken. Nu längtar jag till de här riktigt mycke, de ska bli riktigt jäkla roligt faktiskt. Ska ladda hela helgen, sen så fär vi! :)

Hä bli bare värre å värre...

Hade gått å suktat efter våran italienska potatisgratäng i några dagar å idag skulle vi ta fram den å fixa mat. Men då är den inte där! ^^
Vet inte riktigt hur vi lyckas... 2 x yrpannor under samma tak, kan de vara bra.. eller är de meningen att vi ska hålla koll på varann kanske... haha
Vi är bäst, älskling! :D


Jo..


nu kom jag på att jag har nåt att skriva. Hur i h-lsike kunde Norge vinna?? Jag orkade knappt höra den där jäkla låten.. hans röst är ju helt vedervärdig.. heter de så :)
Den är iallfall helt kass, låter som han försöker härma en fiol eller nåt, jag tycker de är helt konstigt att dom vann.. De fanns ju massor me bra låtar i år som var mer värdig. Ja.. våran värld är ju skum ibland..

Tysta leken börjar.... nu


Idag har jag inte mycke att skriva.. bara lugn dag idag me tv-kollande å lite dator.
Imorgon ska vi tydligen åka ut till skogen å sitta tyst i en timme å bara lyssna å kolla... jag vet inte vad man lär sig av de, men ska iallafall vara läkande om man är deprimerad.. kan säkert vara intressant. Nu klarar jag iallafall av de, de hade jag inte gjort när jag var yngre kan jag säga... ;D

Öppet Hus


Nu har vi haft öppet hus för fritidsledarutbildningen, jag, M å S visade halva gruppen runt i skolan å självklart visade våran lilla idrottshall :)
De verkade vara en hel del roliga personer som förhoppningsvis kommer att börja 1:an nästa år, killarna såg man inte så mycke av men tjejerna var mer framåt. Men jag kommer ihåg själv hur de var, jag sa nog inte många ord under den där dagen. Sjukt nervös var man :)
Nu ser jag fram emot nästa år å få vara 2:a å leda nya 1:orna i bl.a höstvandringen, de ska bli kul som sätan de! :)

Hej hå, hej hå - Vi ut i skogen gå

Idag var vi ute på skogspromenad, de är riktigt mysigt att gå ute i skogen. Speciellt när man är som vi var, helt ensamma så man bara hör fåglarna å andra ljud när man går.


Vi hittade ett litet samhälle ute i skogen åxå.... :) Rökärret. Me en area på några meter, behöver väl inte säga att de inte var nån som bodde där.. haha


Jag å J :D

Ukraina - ett bra val?

Ett förslag på våran klassresa har varit Ukraina, vilket jag har varit emot från början. Tyckte inte de lät som ett så roligt land, hade hellre sett att vi åkte till Italien eller nåt liknande. Men efter att jag har fått smälta de lite å kollat på bilder så tror jag att jag börjar ändra uppfattning. Å eftersom de inte är ett land man åker till så kommer jag aldrig göra de om jag inte åker dit på klassresa. Kanske är riktigt mysigt, å de verkar vara massor me fina byggnader, perfekt för mig som älskar fina stora byggnader, så varför inte egentligen...

 
 

Ordspråk


Jo just ja, fick ju lära mig ett nytt ordspråk idag :)


Bättre elektriskt hår än elektrisk ål..


Åhh vilken dag


Idag var vi ju iväg å fiskade, de kan bara gå åt ett håll när man har två dårar i klassen..
Peddi började dagen me att hans drag hade fastnat i jackfickan, å satt där. (Varför man lägger dragen i fickan kan man ju undra åxå...) När han väl fíck loss de så började han me att kasta sitt första kast fast i en båt som låg där bredvid... nåt kast senare fick han faktiskt en jäkla stor fisk.. vet inte riktigt vad de var för de rådde väldigt många delade meningar om de. Skulle ta kort på den men jag hann inte innan den slet sig tyvärr.
Sen kommer Martin när han hört att Peddi fått fisk där vi var, å han börjar me att fastna me draget i sin sko.. fick stå där i ca 30 min innan någon lyckades få loss de..

När vi satt å åt berättade även Martin att han hade fastnat i en svan tidigare år, som hade blivit väldigt galen.. hmm.. man kan undra om någon av dom två ska få använda fiskespön överhuvudtaget...
Här kommer iallafall lite bilder från dagens fisketur å sen i måndags när vi trampade dressin.


Drag i skon..








Dressinäventyr


Ut på fisketur i möra :)


Skumt obytligt väder de är nu. Först är de sol, sen regnar de å sen kan de bli sol igen om man har tur.
Lite svårt att veta hur mycke kläder man ska ta på sig bara innan man går hemifrån, oftast för lite eftersom de är sol på morgonen.. å de får man sen ångra när man huttrar sig hem i regnet :/

Nu ska jag iallafall äta lite mat, sen ta fram lite lämpliga kläder å fixa matlåda för imorgon för då ska vi iväg å fiska me den härligaste läraren. Så de ska bli riktigt kul, å så gillar jag å fiska åxå.

Min granne är en riktig kossa..


De bidde ingen joggingtur idag.. men väl en timmes promenad där jag å J upptäckte att vi bor granne med djurhagar, bondgårdar å ridhus :) Hade ingen aning om att man hamnade ute på landet om man gick några hundra meter åt motsatta hållet från stan.. Nu blir de några rostade mackor å så ska jag bänka mig framför tv:n å kolla på första uttagningen av melodifestivalen!

Burn some fat :D


Idag tänkte jag ta mig en joggingtur i de fina vädret :)
Tror jag fick igång energin sen gårdagens utmattning.. nu är de bara att köra på. Min kropp är som en jäkla jojjo när de gäller vikten, är de nån som har ett bra tips på hur fasen man håller vikten under vintern så är jag tacksam för de! För själv har jag då inte lyckats komma på en lösning än...



Jobbigt värre!


Å herregud vilken dag...
Ut å trampa dressin i nästan 4 mil, visserligen så delade jag å F på vem som trampade å vem som fick sitta bredvid men på hemvägen var mina ben bra mycke som spagetti. Vädret har varit sådär, först var de kallt å regnade å man fick äta korv me bröd i duggregn.. men sista biten på vägen hem så kom äntligen solen fram.
Sen jag kom hem har jag sovit å vilat.. helt jäkla slut i kroppen!
De är ju inte så att man är van att ut å trampa i dom dära sträckorna, vilket jäkla påhitt egentligen...
Vet inte riktigt vad vi fick ut av de förutom att man körde slut på sig totalt, vilken kan vara rätt skönt ibland.. men de här var nog första å sista gången som jag upplevde de här.
Glömde kameran åxå så de blev bara några halvbra mobilkort..

Ladda benmusklerna!

Veckan som kommer å veckan efter ska vi äntligen få slippa det tråkiga obehagliga klassrummet å komma ut istället. På måndag börjar vi me att cykla dressin :D
De blir väl sköj! ;)





Hej å välkomna till Hajk! :)


Nu är de snart dags för kanothajk i en vecka, de är de jag ser mest fram emot just nu. Om två veckor drar vi :D De kommer verkligen att bli skitkul! Vi ska tydligen ha fyra olika lag under veckan och vi ska tävla i olika grejer varje dag sen vi har kommit fram dit vi ska övernatta, nästa måndag ska de göras lagtröjor, flaggor me lagets namn som man ska sätta fast på kanoterna. Sånt gillar jag! De här blir grymt roligt känns de som. Även då ska kamerabatterierna vara full-laddade å det ska knäppas en herrans massa kort under veckan.


Foto: Daniel Green

Grym föreläsning har jag varit på idag! :)


Idag har jag varit på den bästa föreläsningen någonsin :D Å jag tror knappast att någon kommer att kunna toppa detta ^^
Jim Thuresson som föreläste om positivt ledarskap, å mycke handlade om självförtroende och att ha positiv syn. Det var nog den mest positiva människa jag någonsin har sett antar jag. Han var helt otrolig. Två timmar var föreläsningen med 15 minuters paus mtt i, å med dom två timmarna hann han göra mycke med ens inställning. Efteråt när jag å F i min klass gick ut därifrån hade båda ett stort leende på läpparna å allt kändes bara härligt innuti. En bil kom snett bakifrån å de kändes som vi höll på bli påkörda å då började båda att skratta åt händelsen.. Sen gick vi bara å kände oss helt lyckliga med positiva takar om allt. Vad gjorde han me våra hjärnor under den där tiden undrar jag :) Mirakelgubbe!

Å för övrigt, fasen va grönt det har blivit ute nu! Alla gräsmattor bara lyser i grön färg överallt :)


Härlig dag


Jäkla skön dag de har varit idag. Hela dagen idag fick vi till att planera inför höstvandringen/fjällvandring/kanothajk beroende på vilken av ledningsgrupperna man har hamnat i. Min grupp tillhör höstvandringen å jag håller på skriver infodelen om där vi ska vandra plus kollar priser m.m.. Å jag tycker att de är hur kul som helst så de passar mig bra. Men de var inte så mycke mer att prata tillsammans om än att var å en satte sig å skrev sin del på dator, så lagom till lunch så tyckte vi att vi lika gärna kunde gå hem å fortsätta istället. Så de blev en kort me bra dag. Vädret är ju fortfarande på topp de me så bättre kunde de inte bli. Eller jo de kan de faktiskt, att man sen kom hem till den goaste som finns. Men sen är´e stopp ;)

Är min gamla cykel slut nu... =´(


Det grymma vädret fortsätter :)
Måste skaffa mig en gammal skitcykel, på min gamla gick först växlarna sönder.. har lyckats laga den ena men den som jag behövde mest är fortfarande trasig... Å sen märkte jag att jag hade fått punktering åxå :/
Men cykelskrället är ju för sjutton 14 år gammal så de kanske är dags att ge upp den iallafall.. de knakar å brakar här å var då de gick å cykla på den så de är ju en fråga om hur länge den ska hålla. VIll inte chansa å köra ihjäl mig direkt... då använder jag hellre mina ben till de som dom är till för - att gå me :)



Tänk om man hade haft en sån här fräsig cykel :)

Släpp inte in en kille i köket ^^


Haha J har gjort de igen.. han skulle vara duktig å laga mat (på 3 plattor) samtidigt som han satte igång diskmaskinen å sen kokade upp vatten i vattenkokaren vilket resulterade till att hela köket lade av, utom diskmaskinen.
Men man får ju ändå säga att man är rätt stolt att man har en kille som kan göra flera saker samtidigt ;D

RSS 2.0